מפגש נובמבר 2016 – איך עושה תרנגול? היבטים בריאותיים וכלכליים בתעשיית בשר העוף

מפגש נובמבר - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

 ישראל הינה אחת המדינות המובילות בצריכת בשר עוף לנפש, עם היקף שוק של 220 מיליון תרנגולים בשנה. בניגוד לבשר בקר, רוב הציבור ואנשי המקצוע תופסים את בשר העוף כמקור בריא לחלבון ונטול השפעות מזיקות על האדם והסביבה. פחות ידוע כי לצריכת העוף הגבוהה השלכות בריאותיות שליליות כדוגמת התפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה, צריכה מופרזת של מלח וכן השלכות סביבתיות וכלכליות. במפגש הקרוב נסקור את המצב בארץ, נתמקד בהשלכות הבריאותיות וניגע בהתפתחויות כלכליות וטכנולוגיות. בדיון ננסה לברר: האם ניתן להפוך את תעשיית העוף למזיקה פחות לאדם ולסביבה?

המפגש יערך ביום שלישי 29.11.2016 בין השעות 15:30-19:00 באוניברסיטת ת”א, אולם 06 בבנין בריטניה (קומת קרקע).
המפגש ללא עלות אך נדרשת הרשמה כאן

לוח זמנים
15:30                התכנסות
16:00 -16:15   הקדמה – צריכת בשר עוף בישראל – ישראל ביחס לעולם.
16:15- 16:40   היבטים בריאותיים בלולים תעשייתיים – סלמונלה וקמפילובקטר.
    ד”ר נתי אלקין, וטרינר מומחה למחלות עופות, מנהל אתר מקצועי למחלות עופות
16:40-17:00  עוף, מלח ואסדרה תזונתית.
    פרופ’ רונית אנדוולט, מנהלת המחלקה לתזונה במשרד  הבריאות
17:00-17:20  שיקולי רווחת בעלי החיים בתעשיית העופות לבשר – איום או הזדמנות?
   ד”ר זהר גבע, וטרינר תרנגולי הודו
17:40-17:20  עוףרנקנשטיין: מניפולציות גנטיות ואינטגרציות תאגידיות, טכנולוגיה וכלכלה בתעשיית בשר העוף.
עו”ד יוסי וולפסון, עמותת תנו לחיות לחיות
17:40- 17:50 הפסקה
17:50- 19:00 שאלות ודיון

ברוח הפורום, מוזמנות.ים להביא כיבוד מעשה ידיכן.ם
צוות הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא