אז מה היה לנו השבוע? סקירת חדשות סביבה- תזונה

ועידת האקלים - הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

ראשית, סמנו ביומנים: מפגש הפורום בנושא הכל כך אקטואלי בשל ועידת האקלים המתקיימת כעת בפריז, “מזון ושינויי אקלים” יתקיים באוניברסיטת תל אביב ביום ד’ ה- 23/12/15. פרטים נוספים ותכנית המפגש יפורסמו בהמשך.

במסגרת הנאומים בפתיחת ועידת האקלים, הנשיא אובאמה הצהיר בנאומו כי הוא מכיר בחלקה של ארה”ב ב”תרומתה” להגדלת הפליטות והבטיח שגם חלקה בפתרון יהיה גדול. ראש ממשלת הודו יצא בהבטחות מרחיקות לכת, הפחתה של 33-35% מהפליטות שתועדו ב2005, עד שנת 2030, אך אנליסטים לא כל כך אופטימיים לגבי יכולתה של הודו לעמוד ביעדים אלו.
חוזקם של ההסכמים שיחתמו בפאריז מוטל בספק מאחר שטרם הוחלט כיצד יעוגנו מבחינה חוקית. אחת האפשרויות היא שיחתמו ע”י המדינות כאמנה אך דווקא ארה”ב מטילה קושי בשל הסיכוי הנמוך לאישור הקונגרס. מי שמתעניין בנושא התוקף החוקי של ההסכמים מוזמן לעיין כאן.
ולמי שרוצה להתחיל להתעדכן אבל לא ממש מבין מה זה COP21 או IPCC הנה מדריך הקיצורים שחייבים להכיר.
ונסיים בחדשות טובות, כי מה שממשלות לא יכולות לעשות, אנשים פרטיים כן יכולים, במיוחד אם הם ביל גייטס שהקים קרן עתירת ממון לקידום יוזמות של טכנולוגיית אפס-פליטות.

עוד קצת חדשות סביבה-מזון:
מחקר מאוניברסיטת שפילד הבריטית, שפורסם השבוע מעריך שכ-33% מהקרקע העילית, אותה ניתן לעבד לחקלאות, אבדו ב- 40 שנה האחרונות בשל ארוזיה וזיהום. בהתחשב בעובדה שעל מנת לייצר בתנאי חקלאות רגילה 2.5 ס”מ של קרקע עילית נדרשות כ- 500 שנה, מסקנות המחקר הוגדרו כ”קטסטרופליות ליכולת יצור המזון הגלובלית”.

סערת הסלמון המהונדס גנטית ממאנת לשכוח בארה”ב, לאחר ש-COSTCO מצטרפת למספר רשתות מזון גדולות (Whole Foods, Trader Joe’s, Aldi, Target, Kroger, Safeway) המסרבות למכור את הסלמון בחנויות הרשת.

חברת הכימיקלים DOW נתפסו משקרים לסוכנות להגנת הסיבה (EPA) כשניסו לאשר קוטל עשבים חדש בטוענה שמכיל 2 חומרים שאושרו בעבר (אחד מהם הוא גלייפוסט שהוכרז לפני מס’ חודשים כחשוד כמסרטן) לכן לא דרושות בדיקות נוספות ובמקביל הגישו עליו בקשה לפטנט בשל אפקט סינרגיסטי של החומרים. אל דאגה, חברות הכימיקלים תמיד מנצחות בבית המשפט, אבל בינתיים אנחנו אופטמיים.

מקווים שנוכל להביא רק בשורות טובות,
צוות הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא